Video-artist Kim Engelen
WORKS I BIO I TEXT I PUBLICATIONS I NEWSLETTER I CONTACT
 

Ik ben Geweldig_ Informatie

Weet je nog toen je op de basisschool zat, dat ze briefjes met de tekst als: 'Ik ben stom' of 'Ik stink' stiekem op iemands rug plakten? Zelf is het me nooit overkomen en heb ik er nooit aan meegedaan. Maar wil ik wel dit idee gebruiken en ombuigen naar iets positiefs.

Daarom dit project met de naam 'Ik ben Geweldig'.
Het project bestaat uit drie delen:

Stickers is het plan waarmee het allemaal begon. Het zijn stickers met de tekst: 'Ik ben Geweldig'. Als mensen jarig zijn krijgen ze vaak een verjaardagskaartje. Dit wordt mijn 'kaartje' voor het jaar 2003. En is dus min of meer een kadootje voor al mijn vrienden en relaties. Het is een papierachtige sticker met de tekst 'Ik ben Geweldig'. En als iemand dus jarig is, krijgt de jarige van mij een stickervel toegestuurd, met de tekst: 'Hartelijk gefeliciteerd!!! Jij bent uniek, tof en geweldig. En daarom mag je vandaag deze sticker op je rug (laten) plakken'. Dit mag een vluchtige grappige actie opleveren, bijvoorbeeld door de sticker op het voorhoofd te plakken. Maar kan ook bijvoorbeeld de hele verjaardag op de rug blijven plakken.

Sticker Ik ben Geweldig

Foto Ik ben Geweldig is een zelfstandige foto die gebruikt wordt als achterkant van mijn nieuwe briefpapier. Op de voorkant van de correspondentie brief komt mijn vernieuwde logo plus (adres)gegevens en op de achterkant komen foto/videostills uit mijn werk zoals van 'Dokter Stress' en 'Friendly Faces' en 'Ik ben Geweldig'. Het briefpapier zal dan als een soort van portfolio dienen.

Video's Deze video is stap drie en tevens laatste stap van het idee IK BEN GEWELDIG.
Voor deze stap zijn hoogglanzende stickers gedrukt met de knalrode tekst 'IK BEN GEWELDIG', de sticker wordt op mensen in de stad geplakt.
De kunstvideo zal als eerste op deze website getoont worden. Tevens zal de video in de bibliotheek komen van de desbetreffende stad. Verder zal de video meedingen voor prijsvragen en kunstwedstrijden.

Van deze actie worden de beelden bewerkt en tevens gebruikt als promovideo voor www.Figurantenwinkel.nl.
De figurantenwinkel is de enige online archiefkast van figuranten vanaf 18 jaar. Regisseurs, fotografen, kunstenaars en andere artistiekelingen kunnen hier zonder
tussenkomst of bemiddeling van derden hun 'geschikte' model uitzoeken.

Hiervan zullen jullie meer terugzien op deze website.

Inspiratiebronnen en spotten van locaties:
Voorbeeld 1 Foto Nat Finkelstein-  Andy Warhol Voorbeeld 2 van het web geplukt
Testmodel Loïs_foto1 Testmodel Loïs_foto2 Testmodel Loïs_foto3

 

 

WORKS I BIO I PREVIOUS PAGE I TOP PAGE I NEWSLETTER I CONTACT I Kim Engelen