Video-artist Kim Engelen
WORKS I BIO I TEXT I PUBLICATIONS I NEWSLETTER I CONTACT
 

Rotterdams Dagblad

Krantenartikel Zaterdag 9 Augustus 2003

Jog mee in een blauw kunstwerk

Rotterdam
Jog-fanaten hoeven morgen niet in hun eentje rond te rennen. Kim Engelen organiseert onder de naam 'The Life of a Jogger' een levendig kunstwerk dat zich tien kilometer door het centrum van Rotterdam zal bewegen. Alle joggers dragen een kobalt blauw T-shirt met de tekst 'IK SPORT'.

"The Life of a Jogger is misschien makkelijk te verwarren met een sportevenement, omdat de performance sport is. Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, nietwaar. Maar daar kun je ook mee aan de slag. En dan is het een statement, een kunstproject."

Het gaat puur om de jogger, de mens die beweegt, meent ze. "Het is een eerbetoon aan de mens die aan zichzelf werkt en een stimulator voor de mens die nog niet aan zijn of haar conditie werkt."

De bedoeling is dat er ook veel mensen komen kijken om foto's te maken. Engelen wil daarvan een fotoboek maken. Het boek, 'The Face of a Jogger' krijgen alle deelnemende joggers begin september gratis uitgereikt.

Zondag om 11.00 uur vertrekt de loop vanaf het Chinese prieeltje bij de Euromast. De tocht gaat via de Willemskade over de Erasmusbrug en vervolgens via de Willemsbrug en de Witte de Withstraat terug naar de Euromast.

Engelen vraagt een bijdrage van 10 euro voor het T-shirt.

Aanmelden kan zondag vanaf 10.30 uur.

To the project-website The Life of a Jogger >>
 

WORKS I BIO I PREVIOUS PAGE I TOP PAGE I NEWSLETTER I CONTACT I Kim Engelen