Video-artist Kim Engelen
WORKS I BIO I TEXT I PUBLICATIONS I NEWSLETTER I CONTACT
 

Levensgrote Interactieve Fotolijst_Schetsvoorbeeld

Een performance waar de bezoeker centraal staat. Een bühne waar je jezelf (van je mooiste kant) kunt laten zien.
Iedereen is uniek en iedereen mag gezien worden naar mijn mening. Dus laat jezelf zien en druk op die knop en zeg hiermee: 'Kijk, dit ben ik'.

Foto
Een levensgrote fotolijst, tja wat moet je daar nu mee... nou niets als je niet wilt. Maar als je wilt kun je eindeloos op de grote rode knop duwen totdat er een foto van jezelf verschijnt waar je tevreden over bent. En die foto mag dan ook gezien worden, namelijk Levensgroot op een Fotolijst.

Waarheid
Levensgroot omdat dit dichter bij de waarheid komt dan een klein vensterbank fotootje. Maar ook is deze Levensgrote Interactieve Fotolijst wellicht een beetje bedrog daar hij vluchtig is vergeleken bij een foto in een gewoon fotolijstje. Wanneer de volgende bezoeker komt en op de grote rode knop drukt en zichzelf wil tonen wordt de laatste genomen foto vervangen door een nieuw beeld. Deze vluchtigheid is noodzakelijk maar ook overkomelijk. Noodzakelijk omdat een statisch beeld van jezelf nooit correct is. Je bent niet 1 stilstaand beeld. Je bent meer dan 1 stilstaande foto, maar toch wil je op dat ene stilstaande beeld zo goed mogelijk overkomen en dat is nou het leuke hiervan. Je kan dus je eigen beeld modelleren.

Foto

De vluchtigheid van dit werk is te overwinnen omdat je wel een traditionele afdruk van de foto als aandenken aan de open Chemie dagen 2002 bij Huntsman kunt krijgen.
Dus kom weer kijken naar dit werk op de Open Chemie Dagen van Huntsman in Rozenburg November 2002.

Referentie van Huntsman>>

 

WORKS I BIO I PREVIOUS PAGE I TOP PAGE I NEWSLETTER I CONTACT I Kim Engelen